Visum

Forlaget Tiderne Skifter (2009) - roman

Visum er en på én gang alvorlig og humoristisk fortælling om sygdom, integration, Mellemøsten og et internationalt parforhold udsat for modgang og medgang. Siden Thomas' palæstinensiske kunstnerkone Ayreens blev diagnosticeret med sclerose, og hendes mor døde i et biluheld, har hun mistet interessen for kunsten og troen på fremtiden.

I årevis har parret levet en tilbagetrukket tilværelse i København, da de en dag modtager en mystisk pakke fra fortiden med breve, fotos og en mystisk skakbrik.

Thomas øjner straks muligheden for at vende op og ned på en trist hverdag, og sammen tager parret til Vestbredden - hun for at undervise på et kulturinstitut, han for at løse mysteriet om Ayreens mors gådefulde liv og død.

Efterforskningen fører til aparte møder med tandløse antikvitetshandlere, hemmelighedsfulde palæstinensiske kvinder i storblomstrede sommerkjoler, aggressive israelske soldater, den regionale mester i ungdomssvømning og eksalterede taxachauffører.

Er Thomas på rette spor, eller tager hans desperate behov for omvæltning fusen på ham? Og hvad er i øvrigt forbindelsen mellem skakbrikken og korstogslegenden Richard Løvehjertes ærkefjende Saladin?
bio
bøger
kontakt
Søren Lind 2019
SØREN LIND